Trucuri pentru a obţine mâncăruri care au un gust mai bun


Cu toţii vrem ca mâncarea noastră să aibă un gust foarte bun. Dar adesea, ni se întâmplă ca alţii să reuşească să o facă mult mai bună la gust decât noi. Ce trucuri folosesc? Vă vom dezvălui mai jos câteva dintre ele:

Usturoiul şi ceapa

Gustul de usturoi şi ceapă devine mai puternic pe măsură ce trece timpul. Aşa că este recomandat să le tai chiar înainte de utilizare şi nu cu mult timp în avans.

Fasole verde cu usturoi

Roşiile

Cel mai bun gust le dau ingredientele proaspete. Şi asta este foarte important în cazul roşiilor. De câte ori este posibil, să ne abţinem să folosim suc de roşii şi să punem în mâncare roşii proaspete, îndepărtând numai pielita.

Paste cu rosii

Unt, ulei

Untul şi uleiul îşi schimba proprietăţile dacă nu sunt bine păstrate. Uleiul ar trebui să fie ţinut departe de razele soarelui. Şi untul sta cel mai bine în frigider, într-un ambalaj ermetic închis.

Tigaia încinsă

Atunci când faci legume sote este bine ca tigaia să fie bine încinsă. Poţi face un test extreme de simplu. Arunci pe ea câţiva stropi de apă. Dacă încep imediat să sfârâie înseamnă că o poţi folosi. Şi uleiul pe care îl foloseşti este bines a fie încins înainte de a pune carnea.

Sote de dovlecei

Marinarea

Carnea este mult mai bună la gust şi mai fragedă dacă este marinata în avans. Poţi marina cu bere, cu vin, cu lapte, cu ulei, la care se adauga fel de fel de condimente.

Marinata pentru peste

Condimentele

Condimentele îşi intensifică şi mai mult gustul dacă sunt un pic prăjite. Le poţi pune exact la final, dupa ce ai călit ceapa, ca să capete şi ele mai multă savoare.

Cum se folosesc corect condimentele

Ierburile

Ierburile sunt esenţiale pentru o mâncare cu gust mai bun. Este preferabil să fie proaspete şi să ţii cont de momentul optim pentru a le adăuga în mâncare.
Se adauga la începutul procesului de gătire: cimbru, rozmarin, oregano, salvie și măghiran
Se adauga la finalul procesului de gătire: pătrunjel, coriandru, tarhon, arpagic și busuioc

Cum asezonezi legumele cu condimentele corecte

Chiar dacă fac mâncarea să fie bună la gust, micşorează, pe cât posibil folosirea următoarelor ingrediente: zahăr, sare, grăsimi (fie că vorbim de carne grasă, unt, ulei sau smântână).

,