Ingrediente:
100 g migdale,
50 g miez de nuca,
250 g zahar,
50 g glucoza pudra,diluata in 50 ml apa calduta,
70 ml apa,
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert, cand a inceput sa clocoteasca se adauga zaharul si glucoza, se lasa sa fiarba pana ce preparatul se leaga in sirop si se ingalbeneste usor. Migdalele se decojesc( se pun cateva secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita), se maruntesc. Nuca se marunteste si ea. Se pun intr-o tigaie antiadeziva si se prajesc cateva minute, avand grija sa nu se arda, doar sa isi schimbe usor culoarea. Se pun apoi in vasul cu sirop. Se varsa pe o folie(ceolofan). Se intinde apoi cu un facalet, uns cu putin ulei, intr-o plansa de 5mm grosime. Se taie in modul dorit: se poate taia cu cutiul, se pot face diverse forme. Se poate folosi ca diferite decoratiuni pentru torturi si prajituri. Se mai pot forma si mici bombonele sau se poate pune pe betisoare, formand o acadea.