Anatomia unui burrito este simplă. Avem nevoie de o lipie, un ingredient cremos, o bază, ceva crud și un sos.
Ingrediente pentru un burrito:
- 1 lipie
- 1 foaie de mangold/salată/baby spanac (cât să punem pe toată lipia)
- 1 triunghi de brânză topită cu smântână
- 3 linguri de orez
- 6 linguri de apă (pentru orez)
- turmeric, sare, piper (după gust)
- 1 ou fiert
- 1 roșie
- 2 felii mușchi afumat
- 1 felie de cașcaval
- 1 lingurită sos sweet chili
- pătrunjel (pentru decor)
Începem cu pregătirea orezului, adică îl punem la fiert împreună cu apă, turmeric și puțină sare. Când s-a gătit, ne apucăm de asamblarea burrito-ului. Luăm lipia, întindem pe toată suprafața ei brânza topită, punem foile de mangold/salată/baby spanac, iar apoi începem să așezăm ingrediente doar pe mijlocul lipiei, formând o linie verticală. Începem cu orezul, peste care adăugăm 2 felii de roșii, 2 felii de mușchi afumat, apoi un ou fiert dat pe răzătoare, niște cașcaval (felie sau răzuit, pentru uniformitate), puțin piper și o linguriță de sos sweet chili. Împăturim într-un rulou și îl rumenim puțin în tigaie, pe toate părțile. Garnisim cu pătrunjel și avem un preparat sățios și plin de arome.
Serviți cu inima plină! Poftă bună!
Cât de mult îți place?
2 People au dat o notă
Rating mediu
(4.5 / 5)