Burrito cu orez și alte surprize

Anatomia unui burrito este simplă. Avem nevoie de o lipie, un ingredient cremos, o bază, ceva crud și un sos.

Ingrediente pentru un burrito:

  • 1 lipie
  • 1 foaie de mangold/salată/baby spanac (cât să punem pe toată lipia)
  • 1 triunghi de brânză topită cu smântână
  • 3 linguri de orez
  • 6 linguri de apă (pentru orez)
  • turmeric, sare, piper (după gust)
  • 1 ou fiert
  • 1 roșie
  • 2 felii mușchi afumat
  • 1 felie de cașcaval
  • 1 lingurită sos sweet chili
  • pătrunjel (pentru decor)

Începem cu pregătirea orezului, adică îl punem la fiert împreună cu apă, turmeric și puțină sare. Când s-a gătit, ne apucăm de asamblarea burrito-ului. Luăm lipia, întindem pe toată suprafața ei brânza topită, punem foile de mangold/salată/baby spanac, iar apoi începem să așezăm ingrediente doar pe mijlocul lipiei, formând o linie verticală. Începem cu orezul, peste care adăugăm 2 felii de roșii, 2 felii de mușchi afumat, apoi un ou fiert dat pe răzătoare, niște cașcaval (felie sau răzuit, pentru uniformitate), puțin piper și o linguriță de sos sweet chili. Împăturim într-un rulou și îl rumenim puțin în tigaie, pe toate părțile. Garnisim cu pătrunjel și avem un preparat sățios și plin de arome.

Serviți cu inima plină! Poftă bună!