Anatomia unui burrito este simplă. Avem nevoie de o lipie, un ingredient cremos, o bază, ceva crud și un sos.
Ingrediente pentru un burrito:
- 1 lipie
- 1 foaie de mangold/salată/baby spanac (cât să punem pe toată lipia)
- 1 triunghi de brânză topită cu smântână
- 3 linguri de orez
- 6 linguri de apă (pentru orez)
- turmeric, sare, piper (după gust)
- 1 ou fiert
- 1 roșie
- 2 felii mușchi afumat
- 1 felie de cașcaval
- 1 lingurită sos sweet chili
- pătrunjel (pentru decor)
Începem cu pregătirea orezului, adică îl punem la fiert împreună cu apă, turmeric și puțină sare. Când s-a gătit, ne apucăm de asamblarea burrito-ului. Luăm lipia, întindem pe toată suprafața ei brânza topită, punem foile de mangold/salată/baby spanac, iar apoi începem să așezăm ingrediente doar pe mijlocul lipiei, formând o linie verticală. Începem cu orezul, peste care adăugăm 2 felii de roșii, 2 felii de mușchi afumat, apoi un ou fiert dat pe răzătoare, niște cașcaval (felie sau răzuit, pentru uniformitate), puțin piper și o linguriță de sos sweet chili. Împăturim într-un rulou și îl rumenim puțin în tigaie, pe toate părțile. Garnisim cu pătrunjel și avem un preparat sățios și plin de arome.
Serviți cu inima plină! Poftă bună!