Varza de Bruxelles cu nuci, cârnați și castane

Sună complicat? Nu este deloc. Și de ce să mâncăm mai deosebit numai de sărbători? Merităm să ne răsfățăm zilnic.

Ca ingrediente, avem nevoie de castane, cârnați (tăiați felii) și varză de Bruxelles (cantități egale). Nimic mai ușor. În timp ce gătim castanele (le crestăm și le gătim 15 minute la aburi), ne putem apuca și de restul preparatelor. Călim cârnații în puțin ulei, iar spre final adăugam varza de Bruxelles (dacă sunt căpățâni mari le înjumătățim), sare și piper (și gătim varza cu un capac pus și un minut fără, pentru o ușoară caramelizare). Când și varza s-a gătit, adăugăm și castanele (curățate de coajă, bineînțeles) și o mână de nuci (tocate grosier). Opțional putem adăuga și câțiva fulgi de ceapă prăjită sau parmezan.

Serviți cu inima plină! Poftă bună!