Cartofi umpluti cu branza

Toamna este bine sa tinem cont atunci cand este vorba despre alimentatie, de un regim de crestere a imunitatii.

Nu trebuie sa lipseasca din farfurie legumele, fructele pline de vitamine si proteinele. Aceasta reteta, cu branza si oua, are proteine din plin.

Ingrediente cartofi umpluti cu branza

6 cartofi mari,
500 g branza dulce de vaci,
200 g telemea de oi
2 oua,
50 g unt
100 g  parmezan ras
sare, piper,

1/2 legatura patrunje proaspat

Cum se fac cartofi umpluti cu branza

Cartofii se vor pune la fiert in coaja dupa ce au fost spalati bine cu apa rece.

Dupa  cca 30 minute, se vor scurge de apa in care au fiert si sunt lasati la racit.

Cartofii raciti se vor taia cu grija in doua jumatati pe lungime.

Miezul de cartof se va scoate cu o lingurita si este pus intr-un caston in care se va adauga branza de vaci, telemeaua de oi rasa, ouale batute, sarea si piperul, amestecandu-se cu o spatula pana se va obtine o pasta omogena.

Jumatatile de cartof se vor umple cu compozitie ( cat de pline le dorim ) si  sunt puse intr-un vas Jena dreptunghiular uns bine cu unt.

Pe fiecare jumatate se va pune cate un cubulet mic de unt, apoi parmezanul ras din belsug.

Vasul se va da la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 10-15 minute atat cat se vor rumeni ( gratina ).

Cartofii umpluti cu branza se vor servi fierbinti, decorati pentru aspect apetisant cu patrunjel proaspat tocat.

POFTA BUNA !!!