Această rețetă este cumva alternativa mai ușoară și poate mai sănătoasă a chifteluțelor clasice, pentru că înlocuim făina cu fulgii de ovăz. Este gata imediat, fiind îndrăgită chiar și de copii (chiar și fără sare).
Ingrediente:
- 80g ovăz
- 1 ou
- 500g carne tocată (amestec vită și porc)
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță de sare și puțin piper
- 50g cheddar răzuit
- opțional: sos barbecue și pătrunjel
Amestecăm toate ingredientele într-un bol. Din această compoziție ar trebui să iasă în jur de 30-34 chifteluțe, depinde cât de mari le modelăm. Ungem o tavă cu puțin ulei de măsline, punem chifteluțele și le lăsăm la cuptor la 180° timp de 20-30 minute, în funcție de mărimea chifteluței și de cât de crocante le vrem. Opțional, le putem garnisi cu niște sos barbeque și câteva fire de pătrunjel.
Serviți cu inima plină! Poftă bună!
Cât de mult îți place?
4 People au dat o notă
Rating mediu
(3 / 5)