Chifteluțe de ovăz și carne de porc & vită

Această rețetă este cumva alternativa mai ușoară și poate mai sănătoasă a chifteluțelor clasice, pentru că înlocuim făina cu fulgii de ovăz. Este gata imediat, fiind îndrăgită chiar și de copii (chiar și fără sare).

Ingrediente:

  • 80g ovăz
  • 1 ou
  • 500g carne tocată (amestec vită și porc)
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de sare și puțin piper
  • 50g cheddar răzuit
  • opțional: sos barbecue și pătrunjel

Amestecăm toate ingredientele într-un bol. Din această compoziție ar trebui să iasă în jur de 30-34 chifteluțe, depinde cât de mari le modelăm. Ungem o tavă cu puțin ulei de măsline, punem chifteluțele și le lăsăm la cuptor la 180° timp de 20-30 minute, în funcție de mărimea chifteluței și de cât de crocante le vrem. Opțional, le putem garnisi cu niște sos barbeque și câteva fire de pătrunjel.

Serviți cu inima plină! Poftă bună!