Shakshuka de anghinare și burrata

Shakshuka este o mancare foarte versatilă. Dacă ai o tigaie, cateva roșii/suc de rosii/conservă de roșii si niște ouă ești asigurat. Varianta aceasta este plină de noi nutrienți și texturi deosebite. Și mai este si vegetariană, de parcă nu avea destule plusuri.

Ingrediente:

  • 1/2 conservă de anghinare
  • o mână varză kale
  • o mână porumb
  • 200ml suc de roșii/ conservă de roșii/ roșii pasate
  • 3 ouă
  • 1 burrata
  • ceapă verde

Punem anghinarea într-o tigaie și o călim 3 minute (putem să folosim un strop de ulei, dar nu este absolut necesar). Apoi adăugam varza kale și porumbul și mai lasăm pe foc 2 minute, amestecând în tigaie. Completăm cu sucul de roșii (în orice formă il avem) și facem 3 cuiburi, în care spargem 3 ouă, punem capacul și lasăm pe foc până se gătesc. Cu un minut înainte sa oprim focul, luăm burrata, o rupem în câteva bucăți și punem la loc capacul. La final garnisim cu sare, piper și ceapă verde.

Serviți cu inima plină! Poftă bună!