Amandine, facute in casa

Amandine de casa

Mod de preparare Amandina

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza  pana se intareste spuma bine.  Adaugam apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao, mestacand cu o lingura de sus in jos, pentru a nu se lasa spuma pana se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se  baga la copt in cuptorul incis la 180 de grade C si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul il taiem in doua.

Prepararea cremei,  untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Adaugam apoi galbenusurile,cacao si esenta de rom si le  mixam pana se topeste zaharul, apoi le intindem peste blat.

 Pregatirea siropului.

Punem toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc iar atunci cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Glazura de ciocolata . Luam o ciocolata topita pe care o amestecam  cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu. Pentru aspect putem orna  prajitura cu crema sau cu frisca.

Savurare placuta!

sursa foto: Pinterest