Ananas caramelizat cu rom

Un desert mai putin comun, rapid, delicios. !!!!

Este un fruct exotic….o adevarata “bomba” enzimatica, ajuta la detoxifiere, purificarea intestinelor si a sangelui.

Contine intreaga gama de vitamine si 16 minerale.

Ananasul consumat proaspat ajuta mult si la slabit fiind folosit la scara larga in cadrul curelor de slabire si ca produs cosmetic natural pentru intretinerea tenului.

Ananasul  este foarte des intrebuintat in ultima vreme la prajituri, tarte etc…si ca desert in diferite restaurante de lux sau gatit cu carne de pui ( care este un deliciu ).

Vom alege sa facem un desert rapid, cu un grad de dificultate redus.

Ingrediente ananas caramelizat cu rom

1 ananas proaspat ( ananasul pe care il alegem trebuie sa aiba un miros patrunzator de copt si el sa fie putin galbui )

5-6 linguri de miere albine

3 linguri zahar pudra ( sau de preferat ar fi zaharul brun )

50 g unt

50 ml rom

1 cutie mica de inghetata de vanilie, fistic, etc.. ( care se va servi alaturi de ananasul caramelizat )

Cum vom face ananas caramelizat cu rom

Mai intai trebuie sa curatam fructul, este putin mai delicat acest lucru ( dar daca respectam pasii nu va fi deloc dificil ).

Cum vom curata un fruct de ananas

Cu un cutit bine ascutit vom taia partea de sus cu frunze ( aprozimativ cca 5 cm de restul fructului ).

Apoi taiem capacelul din partea de jos pentru a avea stabilitate pe masa de lucru si curata de coaja tepoasa.

Desfacem coaja cu cutitul de jur imprejurul fructului ( cu miscari semicirculare ), pana obtinem un fruct curat ( fara acele puncte negre pe care le mai vedem dupa ce curatam coaja ).

Miezul ananasului care este lemnos de obicei il putem indeparta cu un dispozitiv special de fructe sau il putem taia lasand astfel numai miezul moale.

Taiem apoi fructul rondele ( cca 2 cm atunci cand il folosim la caramelzat sau bucati mici ).

La aceasta reteta ananasul a fost folosit sub forma de rondele.

Vom incinge o tigaie antiaderenta ( teflonata sau cu un strat ceramic ) si punem in ea rondelele de ananas ( atat cat permite tigaia prima tura, apoi repetam procedeul ).

Adaugam zaharul pudra, mierea de albine si untul, amestecan usor ( sau indicat ar fi sa scuturam tigaia in parti pana se va amesteca si ananasul sa absoarba in totalitate zaharul ).

Asa se va proceda la fel si cu restul de rondele pe care nu le-am putut folosi si au ramas in asteptare.

Adaugam si romul ( dar pentru a nu se autoaprinda  ar fi bine sa dam tigaia de pe flacara si apoi o incalzim din nou ).

Mai lasam  tigaia pe flacara mica pana cand va disparea tot lichidul.

Ananasul caramelizat, il lasam la racit ( cca 5-10 minute ), dupa care se poate servi pe farfuriute delicate si estetice ( pentru a onora cum se cuvine acest fruct special), alaturi de cate o cupa-doua de inghetata de vanilie, fistic, si bucatele de ciocolata ( sau dupa dorintele si gustul fiecaruia ).

 

POFTA BUNA !!!!!

Sursa foto