Ananas caramelizat servit cu inghetata de vanilie

Ananas cu inghetata

Cum se face ananas caramelizat servit cu inghetata de vanilie cu nuca

Fructul de ananas proaspat  se va curata ( dupa metoda deja stiuta ), apoi taiat in felii subtiri de cca 1/2 cm, pe un blat de lucru ( zeama lasata se va folosi, se va recupera intr-un bol ).

Intr-o tigaie de teflon se va pune untul la topit ( pana se spumeaza ), apoi zaharul, amestecandu-se energic cu o spatula ( pana se va topi zaharul ), urmand a se pune feliile de ananas la caramelizat, cca 4-5 secunde pe fiecare parte ( pana devin aurii ), stropite cu zeama de lamaie si sucul de ananas obtinut de la ananasul taiat,  scoase pe un platou, continuandu-se caramelizarea resturilor de felii de ananas.

Atentie: caramelizarea feliilor de ananas  se va face cu 30 de minute inainte de servire.

Feliile de ananas caramelizate se vor servii reci,  pe farfuriute individuale, cu cate o cupa de inghetata de vanilie cu nuca deasupra, cu sosul caramel ramas si decorate pentru aspect cu cate o frunza de menta.

SAVURARE PLACUTA!!!