Andive umplute

Andivele sunt legume bogate in minerale: fosfor, calciu, magneziu, fier, potasiu si vitamine:A, C, B.

Au o aroma deosebita, usor amaruie si au putine calorii.

Multi dintre noi nu ne impacam cu gustul usor amarui al andivelor, dar bucatarii din intreaga lume o considera o delicatesa.

Andivele sunt un aperitiv ideal pentru petreceri si mese festive.

Vom pregati o reteta  cu andive umplute cu crema de branza, deoarece nu sunt procesate termic si ne putem bucura de proprietatile lor nutritive.

Ingrediente pentru andive umplute ( pentru 4-6 persoane )

1-2 andive mari

250 g crema de branza ( de orice fel- philadelphia, mascarpone, ricotta etc )

1oo g branza de capra

1/2 ceapa ( tocata fin )

piper alb

patrunjel sau marar proaspat tocat

boia dulce de ardei (pentru culoare si gust )

Cum vom face andive umplute

Mai intai vom taia cotorul la fiecare andiva.

Apoi vom desprinde cu grija frunzele mai mari, le vom spala sub jet de apa rece, iar mijlocul il putem toca si adauga in umplutura.

Inainte de folosire, frunzele vor fi sterse ( presa) usor cu o hartie absorbanta de bucatarie.

Intr-un blender vom pune crema branza impreuna cu branza de capra, mixand pana se formeaza o pasta omogena.

Apoi vom pune pasta de branza  intr-un castron si adaugam ceapa tocata fin, patrunjelul proaspat sau marar ( dupa gust si preferinta ) taiat marunt.

Cu ajutorul unu sac  poche, punem pasta de branza pe fiecare frunza de andiva atat cat dorim.

Se serveste pe un platou, ornate cu felii subtiri de lamaie si frunze de patrunjel.

 

POFTA BUNA!!!

sursa foto