Ardei umpluti cu legume

Este o mancare dietetica bazata pe legume proaspete din piete de la micii producatori sau din gradinile proprii.

Ardei umpluti cu legume este o reteta indicata pentru persoanele hipertensive, cu litiaza renala urica si chiar pentru cele cu reumatism datorita vitaminelor pe care legumele le contin.

Ingrediente ardei umpluti cu legume

1 kg ardei grasi potriviti ( 10 buc )

3 cepe potrivite

4 morcovi potriviti

2 vinete potrivite

2oo ml pasta de bulion

150 g orez cu bob rotund

2 oua

50 ml ulei masline ( pentru sotat legume si tapetat fundul oalei in care vor fierbe ardeii )

2 rosii coapte ( pentru tapetat fundul oalei )

1/2 legatura patrunjel proaspat

Cum se fac ardei umpluti cu legume

Mai intai vom pune vinetele la copt pe un gratar pe ochiul aragazului, apoi  le curatam, si lasam la scurs pana ne ocupam  de restul legumelor.

Curatam ceapa, o taiem marunt apoi o pusem la inmuiat intr-o tigaie de teflon cu peretii inalti, adaugand dupa 5 minute si morcovul curatat si dat pe razatoarea mare.

Amestecam constant legumele cu o spatula pentru a nu se arde, adaugand din cand in cand cate o cescuta de apa ( pentru a se inabusi legumele).

Dupa 10 minute adaugam pasta de bulion, vanata coapta si tocata, apoi lasam la fiert in continuare pentru inca 20 minute.

Orezul spalat si scurs il adaugam peste legumele inabusite, amestecand mereu pentru cateva minute ( pentru a se umfla si orezul putin ), apoi stingem focul si lasam compozitia sa se raceasca, ocupandu-ne de ardeii grasi.

Ardeii  grasi spalati, taiat capacelul si curatati de seminte, se vor opari pret de 3-4 minute intr-o oala cu apa clocotita cu sare ( pentru a se inmuia putin si a incapea mai multi in oala in care ii vom fierbe ) si apoi pusi la scurs pe un gratar cu gura in jos.

Dupa ce umplutura de legume s-a racit, adaugam ouale, patrunjelul tocat marunt, sare si piperul dupa gust, amestecand bine, apoi luat fiecare ardei in parte si umpluti 3/4 ( lasand loc sa se umfle si orezul ).

Pregatim o oala larga cu diametrul de 24 cm, tapetat fundul cu rosii coapte tocate si cu ulei, in care punem ardeii  grasi de jur imprejur si in mijloc, turnand apa calda peste ei ( atat cat sa fie acoperiti ), adaugand si cate 2 linguri de bulion deasupra, lasandu-i la fiert la foc domol pentru cca 1 ora.

Ardei umpluti cu legume se pot servi calzi sau reci cu cate o lingura de smantana pentru persoanele care nu sunt la regim alimentar.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto