Este o reteta simpla de facut, de post, cu ingrediente proaspete si pline de vitamine.
Vom folosi la reteta, pateu vegetal facut in bucataria noastra, fiind mult mai sanatos decat cel cu coloranti de pe rafturile din supermarket.
Variante de a folosi ingrediente pentru un pate vegetal de casa sunt multiple ( ramane la imaginatia fiecaruia si a gustului ).
Ingrediente ardei umpluti cu pate vegetal de casa
Cantitatile folosite difera in functie de preferintele si gusturile fiecaruia ( mai picant; mai dulce etc.. )
4 ardei grasi potriviti ca marime ( galbeni; verzi; rosii sau ardei kapia )
cateva frunze salata verde proaspata ( ptr decor platou )
4-5 rosii cherry ( decor )
Ingrediente pate vegetal de casa
250 g naut fiert ( ptr pate vegetal)
2-3 bucati de dovleac sau cartofi dulci( ptr pate vegetal de casa )
3-4 linguri ulei de masline
1 catel usturoi ( ptr aroma )optional
2-3 linguri zeama de lamaie ( dupa gust )
boia ardei dulce ( inlocuieste colorantii)
1/2 lingurita turmeric ( inlocuieste colorantii..fiind foarte sanatos )
sare
Cum se face pateul vegetal de casa
Boabele de naut se poat cumpara de la cutie prefierte sau se pot fierbe acasa intr-o oala cu apa ( putin mai multa, pentru a fierbe mai bine ) cu putina sare ( cca 30 minute, daca vor fi puse la inmuiat de cu seara )
Dupa ce bobele de naut s-au inmuiat bine, se vor scurge de apa intr-o strecuratoare.
In blenderul pregatit se vor adauga boabele de naut fierte impreuna cu: bucatile de dovleac ( sau cartofi dulci ), catelul de usturoi, uleiul de masline ( se mai poate adauga daca va mai fi necesar ), zeama de lamaie, boiaua de ardei dulce, turmericul, mixandu-se pana se va obtine o crema omogena.
Optional:, se pot adauga in pateul vegetal obtinut si cateva rondele de masline negre ( verzi ) pentru gust si aspect.
Pateul vegetal se va transfera intr-un bol si va fi dat la rece pana va fi folosit ca umplutura la ardei.
Cum se fac ardeii grasi umpluti cu pate vegetal de casa
Ardeii grasi spalati si curatati de cotoare si seminte, se vor taia in doua pe lungime, apoi vor fi umpluti cu pateul vegetal de casa si ornati cu feliute subtiri de rosii cherry.
Pe un platou decorat cu frunze de salata verde, se vor aseza ardeii grasi umpluti cu pateu vegetal de casa, apoi pot fi serviti la mic dejun sau ca un aperitiv pentru musafirii care tin post.
POFTA BUNA !!