Vom face o combinatie de avocado cu somon fume si ou fiert. Dupa ce transformam oul si avocado intr-o pasta delicioasa umplem cu ea feliile de somon fume. Obtinem astfel un mic dejun special, demn pentru o zi de sarbatoare.
Ingrediente avocado cu somon fume
2 avocado
4 oua
4 -5 felii somon fume ( cantitatile pot fi dupa numarul de persoane si pasta obtinuta )
1 lamaie ( zeama si felii )
3-4 linguri de ulei masline ( sau maioneza de casa )
sare, piper
Cum se face avocado cu somon fume
Ouale se vor fierbe tari ( cca 10 minute ), apoi sunt lasate la racit si curatate de coaja, urmand a fi taiate in doua pe lungime ( separandu-se galbenusurile de albus).
Avocado se va taia in doua pe lungime ( indepartandu-se samburele ), iar cu ajutorul unei linguri se va scoate pulpa intr-un bol.
Pulpa de avocado se poate pasa cu o furculita ( miezul fiind moale si cremos ), asezonandu-se dupa gust cu: sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline, amestecandu-se ingredientele pana la omogenizare completa cu ajutorul unei spatule.
Pasta de avocado obtinuta se va imparti in mod egal in doua boluri.
O parte se va amesteca cu galbenusurile fierte taiate marunt sau date pe razatoarea cu ochiuri mari ( sa fie vizibile in pasta de avocado ), iar cealalta parte se va amesteca cu albusurile taiate marunt.
Pe fileurile de somon fume se va pune la alegere din cele doua paste obtinute in prealabil, sau se pot unge felii de paine prajite si servite la micul dejun sau ca o gustare intr-o amiaza de duminica.
Trucuri si idei
Pasta de avocado se mai poate imbunatati cu rondele de masline negre sau verzi, cu arpagic tocat marunt sau decorata cu jumatati de rosii cherry ( daca va fi servita ca si aperitiv la o masa festiva ).
POFTA BUNA !!