Aceasta este o prajitura traditionala romaneasca din zona Moldovei. Este o prajitura care se topeste in gura, poroasa si un pic elastica in acelasi timp, nelipsita de la orice petrecere de la tara.
Ingrediente pentru Baba neagra
5 oua
500 ml kefir/lapte batut,
50-60 ml ulei,
1 lingurita bicarbonat stins cu otet,
50-60 ml tuica sau alt alcool,
1/3 pahar de zahar,
2 2/3 pahare de faina,
1 lingura cacao praf,
1 praf de sare,
arome la dorinta,
Cum se face Baba neagra
Pasul 1 : Se bat ouale bine cu zaharul si sarea.
Pasul 2 : Se amesteca faina cernuta cu restul ingredientelor ramase, omogenizindu-se.
Pasul 3 : La final se adauga ouale batute si se amesteca usor, sa nu se lase.
Pasul 4 : Se pune in cuptorul incins, intr-o tava unsa cu ulei sau unt, pentru cel putin 40 de minute, cind se verifica baba, apoi se mai lasa in cuptor dupa caz.
Pasul 5 : Se rastoarna fierbinte pe un platou si se taie felii sau cubulete.
Se serveste rece, cu sirop de rom sau dulceata.
Pofta buna !