Atunci cand in cosuletul cu fructe sunt banane ( chiar daca au o coaja patatata cu puncte negre) la care cei mici fac mofturi si nu le vor consuma, nu ne ramane decat sa improvizam imediat o reteta.
Vom face banane prajite in aluat de clatite, crocante si cu un interior moale, care va cuceri imediat orice varsta…. alaturi de o inghetata de vanilie. Daca ajungi in Bali vei intalni acest desert sub numele Pisang Goreng.
Ingrediente banane prajite
4 banane
250 ml lapte
7-8 linguri de faina alba
un praf de sare
un praf de scortisoara
1 ou
50 g unt ( ptr prajit )
sos de ciocolata ( ptr servit ) sau inghetata de vanilie
Cum se fac banane prajite
Bananele se vor curata de coaja apoi taiate in bucati de cca 3-4 cm sau in jumatati pe lungime.
Intr-un bol se va amesteca laptele cu faina, oul intreg, praful de sare, zaharul vanilat cu ajutorul unui tel pana se obtine un aluat omogen ( ca de clatite ).
Intr-o tigaie de teflon se va pune untul la incins, apoi se vor trece bananele prin aluat si puse la prajit pe ambele parti ( cca 1 minut pe fiecare parte ).
Se vor scoate pe o hartie absorbanta si se vor lasa pana se vor racori.
Bananele prajite se vor putea servi: pudrate cu zahar pudra, cu branza rasa sau se vor lasa ca atare si servite cu sos de ciocolata sau cu inghetata de vanilie.
POFTA BUNA !!