Un desert”fugar” facut la minut, simplu, fara ulei sau unt, datorita migdalelor folosite ca ingredient principal (acestea continand ulei, la fel ca miezul de nuca.)
Ingrediente crochete cu migdale
2 oua
2 pahare cu faina alba ( un pahar obisnuit de apa )
1 praf de copt
2 pahare zahar tos ( pudra )
100 g migdale prajite si macinate
un praf de sare
1 lingurita coaja de lamaie ( pentru aroma )
100 g zahar pudra ( ptr tavalit crochetele cu migdale )
Cum se fac crochete cu migdale
Intr-un vas se vor pune ouale intregi la mixat impreuna cu zaharul tos ( pudra ) si praful de sare, pana se va topi si deveni o crema albicioasa cu volum crescut.
Peste crema de galbenus, se va pune in ploaie faina alba cernuta impreuna cu praful de copt, amestecandu-se cu o spatula de jos in sus pana la incorporare ( sa nu ramana cocoloase de faina ).
La final se vor adauga migdalele prajite si macinate, impreuna cu coaja rasa de lamaie ( pentru aroma ).
In tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, se vor forma bastonase de 2 cm lungime si 1 cm latime ( cu o distanta de 1 cm intre ele ) si asezate la rand.
Tava se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 20-25 minute (cat vor capata o culoare galben-aurie).
Crochetele cu migdale, se vor tavali prin zahar pudra dupa coacere, apoi asezate pe un platou si servite la un ceai din plante sau fructe de padure.
POFTA BUNA !!