Batoane cu migdale

Crochete cu migdale

 

Un desert”fugar” facut la minut, simplu, fara ulei sau unt, datorita migdalelor folosite ca ingredient principal (acestea continand ulei, la fel ca miezul de nuca.)

 

Ingrediente crochete cu migdale

2 oua

2 pahare cu faina alba ( un pahar obisnuit de apa )

1 praf de copt

2 pahare zahar tos ( pudra )

100 g migdale prajite si macinate

un praf de sare

1 lingurita coaja de lamaie ( pentru aroma )

100 g zahar pudra ( ptr tavalit crochetele cu migdale )

Cum se fac crochete cu migdale

Intr-un vas se vor pune ouale intregi la mixat impreuna cu zaharul tos ( pudra ) si praful de sare, pana se va topi si deveni o crema albicioasa cu volum crescut.

Peste crema de galbenus, se va pune in ploaie faina alba cernuta impreuna cu praful de copt, amestecandu-se cu o spatula de jos in sus pana la incorporare ( sa nu ramana cocoloase de faina ).

La final se vor adauga migdalele prajite si macinate, impreuna cu coaja rasa de lamaie ( pentru aroma ).

In tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, se vor  forma bastonase de 2 cm lungime si 1 cm latime ( cu o distanta de 1 cm intre ele ) si asezate la rand.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 20-25 minute (cat vor capata o culoare galben-aurie).

Crochetele cu migdale, se vor tavali prin  zahar pudra dupa coacere, apoi asezate pe un platou si servite la un ceai din plante sau fructe de padure.

POFTA BUNA !!