Bautura din fructe exotice, papaya si ananas

Ca sa ne revenim rapid dupa mesele copioase de la diferite ocazii si sa ne mentinem sistemul imunitar sanatos, trebuie sa consumam o bautura din fructe naturale 100%.

Asadar daca vom consuma sucuri din fructe proaspete si chiar din legume si cu o dieta adecvata, avem toate sansele de ajuta organismul de a ramane sanatos.

Vom pregati o bautura de data aceasta folosind  fructe exotice, care desi ni se par a nu fi la indemana si costisitoare  (dar incercand aceasta varianta de fructe ) o sa mai dorim si alta data.

Este o bautura in care se gasesc multe vitamine… deci trebuie sa incercam si numai asa vom dori s-o avem cel putin de 2 ori pe saptamana dimineata.

Ingrediente pentru bautura din fructe exotice

300 g papaya

4 portocale mari

1 limeta ( zeama pentru un gust..2-3 linguri )

1 ananas proaspat sau de la cutie ( folosim sucul pentru bautura si feliile de ananas pentru decorat paharele, daca folosim ananas de la cutie )

1 lingura miere ( pentru a taia aciditatea )

1/2 lingura de ghimbir proaspat ras

cateva frunze de menta ( pentru decor )

Cum vom face bautura cu fructe exotice

Mai intai vom curata fructele de coaja pe rand.

Portocalele le vom stoarce de zeama intr-un storcator manual, pentru a nu pierde prea mult din zeama daca folosim un robot de fructe.

Ananasul daca este proaspat il curatam de coaja si taia cuburi (oprind doar cateva felii subtiri pentru decor pahare ).

Daca folosim ananas de la cutie, atunci sucul il vom adauga in blender ( iar fructele le folosim la decor pahare )

Fructul de papaya il taiem bucati mici si il dam la blender pentru 3-4 minute impreuna cu mierea de albine, sucul de portocale, sucul de ananas ( sau eventual fructul proaspat taiat cuburi mijlocii ), putina zeama de limeta ( 3-4 linguri pentru gust ) si ghimbirul ras.

Turnam bautura din fructe exotice obtinuta in pahare inalte, pe care le decoram cu rondele subtiri de ananas sau portocale.

Oferim aceasta bautura invitatilor sau membrilor familiei imediat dupa preparare, pentru a nu-si pierde din calitatea nutritiva.

Si pentru un aspect si mai placut si apetisant vom adauga in pahare si cate o frunza de menta proaspata.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto