Cuvinte prea multe despre aceasta reteta nu sunt de spus, deoarece se face cat ai “clipi din ochi”, salvandu-ne pentru un desert cu musafiri neasteptati.
Ingredientele sunt usor de procurat, sau sigur le avem in bucataria noastra, deoarece sunt cu o intrebuintare des folosite.
Bilutele din stafide cu nuca sunt ceva mai speciale, cu un gust dulce -acrisor, fiind numai bune daca vrei o gustare care sa iti dea energie.
“VEDETA” retetei folosite vor fi stafidele.
Ingrediente bilute din stafide si nuca
500 g stafide aurii
200 g nuca macinata
200 g fistic prajit ( sau alune, migdale prajite )
100 ml rom ( apa calduta ) ptr inmuiat stafide
3 biscuiti digestivi ( ptr a ingrosa compozitia)
50 g unt ( sau margarina )( ptr compozitie )
3 plicuri zahar vanilat ( pentru compozitie )
1 esenta rom ( ptr compozitie )
50 g cacao ( ptr tavalit bilute )
Cum se fac bilute din stafide si nuca
Pentru inceput vom pune stafidele intr-un bol la inmuiat impreuna cu romul sau apa calduta ( sa fie cuprinse in lichid ).
Dupa ce s-au inmuiat bine, le stoarcem cu mana si le punem intr-un blender impreuna cu zaharul vanilat, biscuitii digestivi, untul, romul, mixand totul pana obtinem o pasta omogena.
Transferam pasta obtinuta intr-un bol si adaugam nuca macinata, amestecand cu o spatula.
Din compozitia obtinuta modelam bilute sferice cu mana de marimea unei nuci.
In mijloc punem cate un fistic ( aluna sau migdala ), modeland apoi biluta din nou.
Pentru un aspect apetisant si tentant de ciocolata, dam bilutele formate prin praf de cacao sau nuca de cocos.
Se vor pune pe un platou si da la rece ( cel putin 1 ora ), apoi servite musafirilor alaturi de niste fructe de padure sau capsuni.
POFTA BUNA !!