Ingrediente:
150 ml unt topit,
1 ceasca zahar,
1 lingurita esenta de vanilie,
2 banane coapte,
2 oua,
2 si 1/4 ceasca faina,
1 pliculet praf de copt,
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu,
Pentru ornat:
un amestec din 1 lingurita zahar pudra si 1 lingurita rasa scortisoara,
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C. Intr-un bol se amesteca cu mixerul, zaharul si untul, aproximativ 3 minute. Se adauga esenta de vanilie si bananele zobite. Se adauga apoi ouale, unul cate unul, amestecand continuu cu mixerul. Se adauga faina in ploaie, bicarbonatul de sodiu, insa se amesteca cu lingura de lemn. pe o tava acoperita cu hartie pentru copt, se ia cu lingura din compozitia de mai sus, se adauga biscuitii pastrand o distanta intre ei de 5 cm. Se presara pe fiecare biscuite amestecul de zahar pudra cu scortisoara. Tava se da la cuptor pentru 10 minute, se verifica cu o scobitoare daca s-au copt la mijloc.