Iti plac bicuitii cu cereale? Si mie, sunt mult mai buni la gust! Si, din fericire, mai sanatosi. Ii poti face si in casa, mult mai simplu decat iti inchipui. In 20 de minute sunt gata chiar si daca nu esti obisnuit sa gatesti.
Ingrediente pentru biscuiti cu fulgi de ovaz
100 g unt sau margarina
200 g zahar brun
2 lamai(coaja rasa)
140 g faina
1/2 lingurita parf de copt
1/4 lingurita sare
80 g fulgi de ovaz
1-2 linguri zeama lamaie(optional)
Cum se fac biscuitii cu fulgi de ovaz
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C.
Cu un ajutorul unui mixer se amesteca bine, untul si zaharul, pana se formeaza o pasta omogena. Se adauga coaja rasa si se mai amesteca cateva secunde.
Intr-un alt bol se amesteca bine faina cu praful de copt si sarea.
Aceasta compozitie se adauga in vasul cu unt si se amesteca pana ce faina se incorporeaza.
Se adauga fulgii de ovaz, se amesteca, iar daca aluatul nu este suficient de legat se mai adauga 1-2 linguri zeama de lamaie.
Aluatul format se imparte in 20 bile, se pun pe o tava, acoperita cu hartie de copt, cu o distanta intre ele de 5 cm, se aplatizeaza usor cu mana. Tava se da la cuptor pentru 15 minute.
Trucuri si idei
Daca vrei o varianta dietetica, atunci poti schimba ingredientele. Poti folosi ulei de cocos in loc de margarina, poti reduce cantitatea de zahar si sa pui curmale, poti folosi faina integrala, dar si sa micsorezi cantitatea de faina si sa o maresti pe cea de fulgi de cereale.