Cand avem chef de ceva dulce, nu ne ramane decat sa dam o privire prin camara sa vedem ce ingrediente avem la indemana.
Uneori ideea de a gasi un desert potrivit si fara a necesita timp mult de pregatire, ne-o dau chiar copii nostri care consuma corn-flakes la mic dejun.
Pentru a nu risipi nimic din ceea ce deja avem in casa, vom face niste biscuiti la care folosim corn-flakes glazurati cu ciocolata pentru a fi mai apetisanti si doriti de cei mici.
Ingrediente biscuiti cu fulgi de porumb si ciocolata
150 g unt 85% grasime ( nu contine atat de multa apa )
60 g zahar brun ( 3 linguri )
1 ou
125 g faina alba ( 5 linguri )
1 lingura cacao neagra
30 g nuca cocos (~ 1-2 linguri )
50 g fulgi porumb ( sau corn-flakes )
100 g ciocolata neagra + 1 lingura ulei ( pentru topit ciocolata )
1 esenta rom
1 lingurita coaja rasa de portocala ( face combinate buna cu ciocolata )
Cum se fac biscuitii cu fulgi de porumb si ciocolata
Untul topit la temperatura camerei se va freca cu ajutorul unui mixer impreuna cu zaharul brun intr-un bol de plastic, pana devine o spuma.
Se adauga oul batut, amestecand cu mixerul pana se va incorpora in unt, apoi punem restul de ingrediente: esenta de rom, nuca de cocos, cacao, corn-flakes ( faramitat ) si faina cernuta in ploaie, amestecand totul cu o spatula de jos in sus, pana se va forma un aluat omogen.
Pentru aceasta cantitate de aluat vom pregati 2 tavi de aragaz tapetate cu hartie copt si unse cu ulei ( pentru a se desprinde mai usor biscuiti de pe hartie ).
Cu o lingurita se ia din compozitie si se pune intruna din tavi pregatite ( lasand spatiu de 4-5 cm intre biscuiti ).
Tava se va pune in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute.
Intre timp, topim ciocolata neagra intr-un bol la bain -marie cu cateva picaturi de ulei.
Cand biscuitii s-au facut si am scos tava din cuptor, punem imediat cate o lingurita de ciocolata topita peste ei ( glazurandu-i ), lasandu-i sa se raceasca in tava.
Repetam acelasi procedeu de coacere a biscuitilor folosind cea de-a doua tava.
Se pot servi cu ceai, lapte batut si ca un pachetel la scoala pentru cei mici.
POFTA BUNA !!!