Biscuiti cu migdale I

Ce poate fi mai bun si sanatos !?… decat ce facem noi cu mana noastra.

Biscuiti cu migdale preparati in casa vor fi sofisticati folosind doar cateva ingrediente si rezultatul va fi pe masura.

Se fac foarte usor, cerandu-le “ajutor” si celor mici la aceasta munca, care desigur le va face o mare placere.

Ingrediente biscuiti cu migdale

2 oua intregi

250 g zahar tos ( facut pudra )

200 g unt

200 g faina (  daca mai trebuie mai putem adauga faina )

100 g migdale prajite ( ptr a intensifica mai bine aroma biscuitilor )

1 lingura amoniac ptr prajituri ( stins cu otet sau zeama de lamaie )

1 esenta de vanilie

Cum vom face biscuiti cu migdale

Punem untul la topit intr-o craticioara, apoi il lasam la racit cca 5 minute.

Separat intr-un bol punem ouale intregi, zaharul facut pudra, esenta de vanilie si amoniacul stins, mixand pana se topeste bine zaharul si se va dubla volumul.

Punem untul caldut mixand in continuare, pana se va incorpora bine in spuma de oua.

Faina cu migdalele prajite si taiate marunt le amestecam cu o spatula, pana intreaga compozitie se omogenizeaza si se obtine un aluat destul de tare pentru a putea fi modelat cu mana.

Lasam aluatul in bol si-l dam la frigider pentru o ora, pentru a se intari mai bine si a fi usor de lucrat.

Intre timp vom pregati tava de la aragaz, pe care o tapetam cu ulei si faina.

Scoatem aluatul de la frigider dupa timpul alocat, apoi formam cu mana bilute de forma unei monede ( 50 bani ), aplatizandu-le.

Asezam biscuiti astfel formati in tava tapetata la o distanta de 2-3 cm, unii fata de altii.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 15-20 minute ( pana biscuiti vor deveni aurii ).

Biscuiti cu migdale se pot folosi simpli sau face “sandwich-uri”, lipind doi biscuiti cu gemul preferat sau cu nutela.

Se pot servi la micul dejun celor mici cu o cana de lapte sau ceai.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto