Biscuiti cu multe migdale

Biscuiti cu migdale sunt dietetici, usor de preparat mai ales intr-un weekend cand suntem mai liberi, cu acea minunata aroma de migdale prajite.

Copii din familia mea sunt inebuniti dupa acesti biscuiti cu migdale, neavand uneori rabdarea de a-i lasa sa se raceasca suficient.

La aceasta reteta se folosesc ingrediente care de cele mai multe ori le avem in bucatarie.

Ingrediente biscuiti cu migdale

180 g migdale prajite

3 albusuri de ou

130 g zahar pudra

30 g faina ( 2 linguri rase )

un praf de sare

Cum se fac biscuiti cu migdale

Intr-un bol inalt vom pune albusurile cu praful de sare si 1 lingurita de apa, mixandu-le cu ajutorul unui mixer manual, pana vor deveni o spuma tare.

Apoi vom adauga zaharul pudra, continuand mixarea pana se va obtine o spuma ca o bezea ( lucioasa ).

Migdalele pe care le-am curatat de coaja si taiat marunt, impreuna cu faina le punem in albusul batut spuma ( dar amestecand de data aceasta cu o spatula de jos in sus ).

Pregatim tava de aragz pe care am uns-o cu ulei si tapetat-o cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei lingurite, punem rotocoale mici de aluat, netezandu-le cu dosul linguritei ca sa se intinda egal, pastrandu-se distanta intre biscuiti ( isi vor dubla volumul ).

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 12-15 minute.

Biscuiti cu migdale se scot din tava cat sunt fierbinti cu ajutorul unui cutit, si pusi pe un platou de sticla pentru a-si lua forma rotunda.

Se pot servi la o ceasca de ceai, cafea impreuna cu prietenele;.. ca o mica gustare pentru ora 10 la serviciu sau un pachetel la scoala pentru cei mici.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto