Biscuiti cu migdale sunt dietetici, usor de preparat mai ales intr-un weekend cand suntem mai liberi, cu acea minunata aroma de migdale prajite.
Copii din familia mea sunt inebuniti dupa acesti biscuiti cu migdale, neavand uneori rabdarea de a-i lasa sa se raceasca suficient.
La aceasta reteta se folosesc ingrediente care de cele mai multe ori le avem in bucatarie.
Ingrediente biscuiti cu migdale
180 g migdale prajite
3 albusuri de ou
130 g zahar pudra
30 g faina ( 2 linguri rase )
un praf de sare
Cum se fac biscuiti cu migdale
Intr-un bol inalt vom pune albusurile cu praful de sare si 1 lingurita de apa, mixandu-le cu ajutorul unui mixer manual, pana vor deveni o spuma tare.
Apoi vom adauga zaharul pudra, continuand mixarea pana se va obtine o spuma ca o bezea ( lucioasa ).
Migdalele pe care le-am curatat de coaja si taiat marunt, impreuna cu faina le punem in albusul batut spuma ( dar amestecand de data aceasta cu o spatula de jos in sus ).
Pregatim tava de aragz pe care am uns-o cu ulei si tapetat-o cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei lingurite, punem rotocoale mici de aluat, netezandu-le cu dosul linguritei ca sa se intinda egal, pastrandu-se distanta intre biscuiti ( isi vor dubla volumul ).
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 12-15 minute.
Biscuiti cu migdale se scot din tava cat sunt fierbinti cu ajutorul unui cutit, si pusi pe un platou de sticla pentru a-si lua forma rotunda.
Se pot servi la o ceasca de ceai, cafea impreuna cu prietenele;.. ca o mica gustare pentru ora 10 la serviciu sau un pachetel la scoala pentru cei mici.
POFTA BUNA !!!