Biscuiti cu scortisoara

Ingrediente:
120 g unt,
200 g zahar,
1 ou,
180 g faina,
1 pliculet praf de copt,
1 varf de cutit sare,
2 lingurite scortisoara pudra,

Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil, la 180°C. Untul se lasa la topit, la temperatura camerei, se freaca apoi cu 150 g zahar. Se adauga oul, frecand continuu. Se adauga treptat faina, apoi praful de copt, bicarbonatul si sarea. Aluat format se intinde o foaie(nu foarte subtire) pe masa de lucru presarata cu faina. Se ruleaza intr-o folie transparenta si se da la frigider pentru 30 minute. Restul de zahar se amesteca cu scortisoara. Aluatul se scoate si se formeaza bie de marimea unei nuci, se trec prin amestecul de zahar cu scortisoara. Se pun apoi pe o tava acoperita cu hartie pentru copt, in spatii largi, de 5 cm intre. Se aplatizeaza usor cu dosul palmei. Tava se da la cuptor , pentru 10-15 minute, se verifica cu scobitoarea.