Biscuitii facuti in casa, vor fi un desert potrivit la un ceai pe terasa cu prietenele, sau un dulce perfect si sanatos ( fara aditivi si conservanti) pentru cei mici.
Ingrediente biscuiti cu stafide
2 oua
100 g stafide ( aurii, maronii )
125 g zahar tos ( pudra )
125 g faina alba
3 linguri rom ( ptr inmuiat stafide )
1 praf de copt
100 g unt
2 pliculete zahar vanilat
1/2 lingurita coaja de lamaie ( optional )
100 g zahar pudra ( ptr pudrat biscuitii )
Cum se fac biscuiti cu stafide
Stafidele, se vor clati in putina apa calduta ( optional ), apoi puse la inmuiat cu romul intr-un bol ( cca 10 minute ), apoi scurse si folosite in aluatul de biscuiti.
In robotul de bucatarie ( sau intr-un castron incapator ), se va pune untul bucatele mici ( la temperatura camerei), la mixat impreuna cu zaharul tos facut pudra, pana se va deveni ca o crema fina de unt ( zaharul sa fie bine topit ).
Ouale, se vor adauga pe rand, mixate la o treapta joasa, pana se vor incorpora bine in crema.
Faina alba cernuta impreuna cu praful de copt ( va fi un amestec perfect, intre cele doua ingrediente ), se va pune in crema, urmand stafidele inmuiate, scurse bine de rom.
Totul se va mixa usor, pana se va obtine un aluat omogen ( nu prea tare, ci de consistenta unui aluat de cornulete ).
Intr-o tava de aragaz, unsa cu unt ( sau tapetata cu hartie de copt ), se vor pune cu lingurita mici gramajoare de aluat, la o distanta de 2-3 cm unele de altele ( deoarece se latesc la coacere ).
Tava, se va da in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca ( sa capete o culoare aurie ).
Se vor desprinde biscuitii cu stafide din tava usor, cu ajutorul unui cutit, apoi asezati pe un platou si pudrati cu zahar pudra, sau lasati ca atare.
POFTA BUNA !!