Ingrediente:
240 g faina,
120 zahar pudra,
50 g migdale pudra,
125 g unt,
1 ou,
1 galbenus si putina apa, pentru a unge biscuitii,
Mod de preparare:
Untul se taie cubulete si se amesteca cu zaharul, faina, migdalele pudra, pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga oul si putina apa daca aluatul nu este suficient de legat. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen, se formeaza o bila, se pune intr-o folie transparenta si se da la rece, pentru 1 ora. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C.. Pe o masa se lucru, se presara faina si se intinde o foaie subtire, de aproximativ 5 mm. Se decupeaza biscuitii cu ajutorul unei forme speciale. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie pentru copt, se inteapa usor cu furculita si se unge fiecare biscuite cu galbenus de ou. Tava se da la cuptor pentru 10 minute, avand grija sa nu se arda, trebuie lasati pana incep sa se rumeneasca.