Aceste bomboane sunt un deliciu pentru cei mari, cu gust de rom si de ness. Doua dintre gusturile noastre favorite, atunci cand vrem sa ne rasfatam! Se fac usor, intrucat folosim piscoturi pentru compozitie. Sunt similare trufelor si pot fi acoperite cu ce ne dorim, de la cacao la cocos. Noi am ales fulgi de migdale usor prajiti.
Ingrediente pentru bomboane cu migdale
400 g piscoturi,
200 g smantana,
150 g unt, topit la temperatura camerei,
150 g zahar pudra,
100 g migdale,
3 linguri rom,
2 lingurite ness (puteti inlocui cu cacao),
1 varf de cutit scortisoara,
Cum se fac bomboanele cu migdale
Nesul se lasa la topit in rom.
Piscoturile se dau pe razatoarea mica, se formeaza o pudra.
Se pun intr-un bol, se adauga smantana, nesul, scortisoara, zaharul pudra, untul. Se amesteca totul cu mixerul, pana se omogenizeaza.
Se formeaza bile de marimea unui nuci si se trec prin migdalele maruntite, care in prealabil au fost prajite usor intr-o tigaie.
Se pun pe un platou si se tin la rece.