Borsul de miel este o mancare traditionala care nu lipseste de la masa Sarbatorilor Pasale.
Se prepara destul de usor, este foarte gustos datorita ingredientelor proaspete pe care le folosim ( verdeata si carnea de miel ).
Ingrediente bors de miel
1 kg carne miel ( 200 g carne macra, sira spinarii, si cateva oase de la picioare )
2 cepe potrivite
1 morcov
1 pastarnac
1 legatura patranjel verde
1 legatura leustean
1 legatura de stevie proaspata
50 g orez
1 l bors ( sau poate va fi nevoie doar de 1/2 l bors )
sare
Cum se face borsul de miel
Vom pregati mai intai carnea de miel pe care o vom portiona in bucati suficient de mari cat se vor consuma odata la o portie in farfurie.
Pentru a disparea gustul si mirosul de miel vom tine carnea cca 1 ora in apa cu otet.
Intre timp pregatim o oala incapatoare, in care punem 4 l de apa si adaugam bucatile de carne pe care le-am scos la scurs din apa cu otet intr-o strecuratoares si spalate apoi in apa rece.
Lasam sa fiarba carnea, adunand spuma adunata pe margina oalei ( cca 1 ora ).
Zarzavatul pe care l-am curatat, spalat si taiat in cubulete mici ( ceapa, morcovul si pastarnacul ) le adaugam in oala peste carnea deja patrunsa.
Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba si zarzavatul la foc domol ( cca 30 minute ).
Incalzim borsul separat intr-un ibric ( pentru inceput numai 1/2 l ) si-l adaugam in oala cu carne.
Daca va mai nevoie de bors ( mai acru … asta va fi dupa gustul fiecaruia ) mai putem adauga pe parcurs.
In timp, cat va da borsul intr-un clocot doua, vom adauga si verdeata tocata fin ( patrunjelul, leusteanul si stevia ).
Il potrivim de sare dupa gust.
Se mai lasa borsul sa mai dea in 2-3 clocote dupa care adaugam oul batut intr-un bol cu putin bors din oala.
Borsul de miel se poate servi cald cu paine proaspata, alaturi de un ardei iute verde sau la otet.
POFTA BUNA !!