Briamul este o mancare de legume originara din Grecia, in care acestea sunt gatite la cuptor.
Ingrediente pentru briam grecesc
3 cepe,
700 g cartofi,
700 g dovlecei,
8 rosii,
2-3 ardei,
4 catei de usturoi,
6 linguri ulei masline,
100 ml apa,
1 legatura marar,
sare, piper, maghiran,
Cum se face briamul grecesc
Cuptorul se preincalzeste la 175°C.
Ceapa se toaca marunt, se caleste in 2 linguri ulei masline, fara sa se aureasca, aproximativ 2-3 minute.
Cartofii se curata, se taie in 2 sau 4 in functie de marime, dovleceii se taie in bucatele potrivite, ardeii se taie rondele
rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie in cubulete potrivite.
Toate legumele se amesteca cu ceapa calita, se aseaza intr-un vas, se adauga apa si 4 linguri de ulei, mararul tocat marunt, maghiranul, sare si piper.
Se da la cuptor pentru 1.30-2 ore. In acest timp legumele se intorc in vas de doua ori.
Video
V-au cam speriat toti acesti pasi? Ei bine, atunci sariti peste o mare parte din ei. Ceapa nu trebuie calita in avans, rosiile pot sa ramana cu pielite. Dovleceii, cartofii, vinetele pot sa fie facute si in coaja.