Briamul este o mancare de legume originara din Grecia, in care acestea sunt gatite la cuptor.
Ingrediente pentru briam grecesc
3 cepe,
700 g cartofi,
700 g dovlecei,
8 rosii,
2-3 ardei,
4 catei de usturoi,
6 linguri ulei masline,
100 ml apa,
1 legatura marar,
sare, piper, maghiran,
Cum se face briamul grecesc
Cuptorul se preincalzeste la 175°C.
Ceapa se toaca marunt, se caleste in 2 linguri ulei masline, fara sa se aureasca, aproximativ 2-3 minute.
Cartofii se curata, se taie in 2 sau 4 in functie de marime, dovleceii se taie in bucatele potrivite, ardeii se taie rondele
rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie in cubulete potrivite.
Toate legumele se amesteca cu ceapa calita, se aseaza intr-un vas, se adauga apa si 4 linguri de ulei, mararul tocat marunt, maghiranul, sare si piper.
Se da la cuptor pentru 1.30-2 ore. In acest timp legumele se intorc in vas de doua ori.
Video
V-au cam speriat toti acesti pasi? Ei bine, atunci sariti peste o mare parte din ei. Ceapa nu trebuie calita in avans, rosiile pot sa ramana cu pielite. Dovleceii, cartofii, vinetele pot sa fie facute si in coaja.
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)