Briose cu banane si pudra de roscove

Retetele de briose sunt printre cele mai variate. Putem opta pentru briose cu ciocolata sau fructe, in functie de preferinta. Daca adaugi in reteta banane si pudra de roscove, un inlocuitor sanatos al pudrei de cacao, vei obtine un desert de-a dreptul delicios si sanatos.
Aceasta reteta nu contine cacao, desi are un gust si aspect ca si cum ar avea. In plus, cum pudra de roscove este dulceaga, cantitatea de zahar pusa este mai mica.

Ingrediente pentru briose cu banane

o jumatate ceasca banane pasate
o cana faina
o jumatate cana zahar brun
praf de copt
o jumatate lingurita de sare
o jumatate ceasca de fulgi de ovaz
un sfert de ceasca de pulbere de roscove
1 ou batut
un sfert ceasca de ulei de floarea sorarelui
0 jumatate cana de lapte de soia cu vanilie sau orice alt fel de lapte preferi
0 jumatate cana migdale maruntite

Cum se fac briosele cu banane

1.    Amesteca ingredientele uscate: faina, fulgi de ovaz, zahar, sare, praf de copt, pulberea de roscove, migdale.

2.    Adauga celelalte ingrediente si amesteca pana cand compozitia devine omogena. Mai ai de adaugat: oul batut, uleiul, bananele pasate si jumatate de cana de lapte.

3.    Unge formele de briose cu un pic de ulei si umple-le cu aluatul, avand grija sa mai lasi un pic din forma pentru ca in cuptor aluatul va creste.

4.    Lasa la cuptor aproximativ 25 de minute, pana sunt gata.

Sursa foto