Broccoli cu branza la cuptor

Broccoli cu oua si mozzarella la cuptor

Cum se face broccoli cu branza la cuptor

Pentru a se evita fierberea,   capatina de  broccoli  se va pune la aburit  in cuptorul aragazului, care se va preincalzi la 200 grade,  pe  gratar sub care se va pune o tava cu apa clocotita, pentru cca 2-3 minute.

Broccoli aburit se va lasa la racit cca 5-10 minute, apoi rupt in buchetele si razuite pe razatoarea mare intr-un bol, urmand a se adauga  ouale batute, mozzarella razuita, parmezanul ras, sare si piper ( optional ), amestecandu-se totul cu o spatula.

Am luat o tava mare pentru briose ( 12 buc) am uns-o cu unt si  se vom pune compozitia  obtinuta, intinzandu-se uniform, data tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20 minute ( cat se va intari putin suprafata )

Aproape de sfarsitul coacerii ( cu cca 5 minute ), tava se va scoate si se va presa un strat generos de mozzarella, apoi data tava inapoi in cuptor.

Broccoli cu branza dupa coacere  se va decora cu un strat de paprika dulce si frunze de patrunjel proastat taiat  fin,   apoi servite imediat fierbinti pe un platou,  cu un sos de rosii sau un sos de iaurt/smantana cu usturoi.

POFTA BUNA !!!