Broccoli cu piept de pui si ardei

Broccoli este o leguma nu prea “iubita”de cei mici, dar pentru ca este  sanatoasa, bogata in vitamine, fibre si numeroase vitamine, incercam sa descoperim mereu un mod benefic de a o prepara.

De aceea am decis sa pregatim o reteta cu broccoli pe atat de gustoasa cat si atragatoare ca aspect pentru prichindei, cu ingrediente simple si usor de procurat.

Se face foarte usor si intr-un timp destul de scurt, atat cat trebuie pentru o cina rapida.

Ingrediente broccoli cu pui si ardei

1 capatina broccoli ( sa fie de un verde crud si fara pete )

1 piept de pui dezosat ( 600 g )

1 ardei gras rosu ( galben sau verde )

50 ml ulei

100 g unt ( ptr sotat )

150 g cascaval ( de consistenta tare )

300 ml smantana de gatit

sare, piper

Cum vom face broccoli cu pui si ardei

Separam in mici buchetele broccoli, apoi le spalam sub jet de apa pentru a elimina evantuali viermisori existenti printre buchetele de brocoli.

Intr-o oala inalta cu 2 l de apa si putina sare, punem broccoli la oparit pentru cca 15 minute.

Apoi ii vom scoate la scurs intr-o strecuratoare.

Intre timp pregatim pieptul de pui pe care il spalam si taiam fasii.

Ardeiul il spalam, curatam de seminte si cotor si taiat fasii mai mari.

Intr-o tigaie de teflon punem ueiul la incins si fasiile de pui pe care le-am asezonat cu sare si piper la calit ( pana isi vor schimba culoare, adica sa devina albicioase ).

Vom scoate carnea de pui prajita intr-un vas, iar in tigaie adaugam untul si sotam pe rand ardeiul si broccoli, dupa ce am  asezonat cu sare si piper.

Intr-un vas JENA rotund, deja pregatit ( uns bine cu unt ), vom aseza alternativ fiisile de pui cu ardeiul si broccolii.

Separat intr-un bol vom bate smantana impreuna cu cascavalul ras pe razatoarea mare.

Vom turna aceasta compozitie de smantana peste broccoli, apoi introducem vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 minute, atat cat isi va forma o crusta galbui-maronie.

Broccoli cu pui si ardei se va servi fierbinte.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto