Bruschete mixte

Ingrediente:
300 gr rosii sherry proaspete (tocate)
bagheta proaspata (12-15 felii)
3-4 linguri ulei de masline extra virgin
150 gr branza Cheddar rasa
50 gr parmesan ras
15 masline fara samburi(mix, negre si verzi)
oregano uscat
1/2 lamaie
4-5 frunze busuioc proaspat tocat
sare/piper negru (dupa gust)
unt
ardei iute (optional)
un catel usturoi (pentru bruschetele cu rosii)

Numarul de portii: 3-4 persoane

Mod de preparare:

bruschete_1

bruschete forma de prezentare

Vreti sa iesit din rutina miculului dejun classic? E ziua de intalnire cu prietenii si nu stiti ce snack sa le oferiti, care sa fie si rapid preparat si gustos? Va recomand o reteta simpla de bruschete mixte.
Pentru un fel asa simplu, esential este sa folositi ingrediente de calitate. De baza, rosii coapte, ulei de masline extravirgin si French Baguette.

bruschete_ingrediente_de_inceput

bruschete – ingrediente de inceput

Pasul 1: Intr-un vas se adauga rosiile taiate cubulete mici, o lingura ulei, jumatate de lingurita oregano uscat, o lingura zeama de lamaie, un praf de sare si piper, cateva frunze de busuioc prospat tocat si optional doua felii de ardei iute tocat marunt. Se amesteca usor, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la macerat 10-15 minute, la loc racoros.

Pasul 2: Intr-un alt vas se adauga maslinele pe care le strivim usor cu latul cutitului si le taiem cubulete mici. Adugam o lingura de ulei, o lingura zeama de lamaie si un varf de lingurita de oregano uscat. Amestecam usor si se lasa la macerat pentru 5-10 minute.

Pasul 3: Intr-o tava tapetata cu unt usor topit, o lingura de ulei de masline si un praf de sare, asezam feliile de paine peste care punem toppingul, dupa cum urmeaza: intai o parte din amestecul cu rosii sherry, apoi branza cedar rasa, o parte din maslinele tocate, iar peste ele presaram parmesan ras. In aceeasi tava, adaugati felii de paine pentru bruschetele simple, cu rosii si masline. Aceste felii se ung pe ambelee parti cu untul si uleiul de masline din tava.

bruschete_introduse_la_cuptor

bruschete introduse la cuptor

bruschete_introduse_la_cuptor2

bruschete introduse la cuptor – pas 2

Pasul 4: Se pune tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si se lasa aproximativ 15 minute.

Pasul 5: Intre timp, feliile simple de paine se scot cand sunt usor rumenite, se lasa cateva minute sa se raceasca dupa care se freaca pe o parte cu usturoiul proaspat (taiat in doua). Mix-urile ramase in cele doua boluri, se amesteca usor si se aseaza pe painea prajita

bruschete_mod-de-preparare

bruschete_mod-de-preparare

Pasul 6:Se scot bruschetele cu branza chedar din cuptor si se servesc calde. Suplimentar, se pot orna cu busuioc proaspat, stropit cu putin ulei de masline.

bruschete_cu_busuioc

bruschete_cu_busuioc

Tips: Foarte important: inainte sa serviti invitatii, asigurati-va ca mancati ,,pe furis“ cate o bruschetta, deoarece eu de fiecare data nu am mai apucat sa savurez nici una, prietenii stiu de ce 🙂