In zilele de duminica, spre seara, ce merge cel mai bine ca un dulce, decat o budinca de ciocolata de casa?
Este sanatoasa, gustoasa si nu ingrasa.
Ingrediente pentru budinca cu ciocolata
1l lapte
4 galbenusuri
1 cana zahar pudra (deoarece ciocolata va fi inlocuita cu cacao, reteta necesita mai mult zahar)
4 linguri amidon (sau faina)
1 varf cutit sare
50 g unt
50 g cacao
1 esenta rom
1 lingurita coaja rasa de portocala
Cum se face budinca cu ciocolata
Mai intai se va pune laptele la incalzit intr-o cratita cu peretii mai inalti, la un foc lent.
Intr-un mixer electric sau manual, vom pune galbenusurile cu zaharul pudra.
Vom mixa totul pana ce acestea vor deveni albicioase si cu o textura cremoasa.
Peste crema de galbenus din mixer, vom folosi din laptele pus la incalzit, 250 ml in care am pus si coaja de portocala rasa.
Acest lucru ne ajuta, deoarece in loc de ciocolata vom adauga cacao pe care o mixam la inceput la o viteza mica pentru a nu se imprastia si a se omgeniza foarte bine.
Separat, intr-un bol, vom amesteca si amidonul cu cateva linguri de lapte, urmand sa-l adaugam peste compozitie, mixand usor din nou la o viteza mica.
Vom pune totul in cratita cu laptele care deja este fierbinte, amestecand foarte repede si mereu cu ajutorul unui tel, pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Cand budinca s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom, amestecand cu miscari lente totul.
Budinca se va lasa foarte putin la racit, cam 10 minute, urmand a fi pusa apoi in cupe de sampanie, boluri de sticla.
Se va da la rece in frigider pana in momentul servirii.
Se poate orna cu frisca, fructe de padure, dar merge servita si simpla, fiind un desert savuros.
POFTA BUNA !!!!