Budinca de morcovi

Este o reteta fina, delicioasa, ideala pentru cei mici datorita continutului ridicat de vitamina A  pe care o contine morcovul. Cei mici sunt “pacaliti” s-o consume sub forma de desert, fiind o budinca moale, moderat de  dulce si sanatoasa.

Ingrediente budinca de morcovi

1 kg morcovi tineri

4 oua

50 g zahar tos ( pudra ) optional

100 g gris

50 g unt

2 plicuri zahar vanilat

1 ceasca lapte

un praf de sare

Cum se face budinca de morcovi

Morcovii spalati de pamant se vor curata de coaja cu dispozitivul special de curatat legume, apoi taiati in bucati mari sau doar in doua. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, laptele si praful de sare cca 30 minute, cat se vor inmuia.

Se vor pune la strecurat intr-o strecuratoare dupa fierbere, apoi sunt dati prin blender impreuna cu untul, pana se obtine un piure.

Piureul de morcovi se va transfera intr-un bol, in care adaugam ouale intregi batute cu zaharul pudra inainte,  grisul, zaharul vanilat, praful de scortisoara, amestecand usor totul cu telul, pana se formeaza un aluat gros ca de smantana.

Intr-o tava patrata 20/20 cm , unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, punem aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 20-25 minute.

Dupa ce se raceste se va portiona sub forma de triunghi. Se poate servi cu o glazura de zahar si lamaie deasupra sau ca atare atunci cand este data copiilor peste 1 an.

TRUCURI SI IDEI

Aceasta budinca de morcovi, se poate face si in varianta de antreu, adaugand in piureul de morcov oua ( 4 buc), parmezan ras (100 g ), smantana ( 1 lingura), 20 g unt, 3 linguri de faina, sare si piper, apoi restul se procedeaza ca la budinca de morcov descrisa mai sus.

POFTA BUNA !!

Sursa foto