Budinca de orez cu portocale

Cu ingrediente simple si sanatoase, aceasta budinca cu portocale poate sa devina usor preferata oricui, de la mare la mic. Se face foarte usor, oricine ar putea sa o faca.

 

Ingrediente budinca de orez cu portocale

200 g orez cu bob rotund ( se va lega mai bine )

1 l lapte

4 linguri zahar tos

3 pliculete zahar vanilat

40 g unt

2 portocale

1 lingurita scortisoara  ( pentru decor ) optional

cateva frunze de menta ( ptr decor )

Cum se face budinca de orez cu portocale

Laptele, se va pune la fiert intr-o craticioara, impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.

Cand va atinge  momentul fierbierii, se va adauga orezul spalat in 2-3 ape ( apa rece ) si lasa la fiert cca 30 minute ( atat cat bobul de orez va fi inflorit-moale ).

Portocalele, se vor curata de coaja cu un cutit bine ascutit ( ca o panglica, fara partea alba, care este amaruie ).

Cateva bucatele de coaja de portocala se vor pune peste orezul care fierbe cu laptele ( scoase in dupa cca 2-3 minute ), cat si zeama stoarsa de la o singura portocala ( cea de-a 2 portocala se va pastra pentru decor ).

Aproape de final, se va adauga untul, amestecandu-se usor cu o spatula.

Budinca de orez, se va rasturna in boluri mici, decorate cu putina scortisoara ( optional ), cu felii de portocala si cu cate o frunza de menta pentru decor ( optional ).

Optional, budinca de orez din cratita, se poate transfera intr-un vas Jena rotund, tapetat cu unt si dat in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 10-15 minute ( sa faca o fata de gratinat ).

Budinca de orez cu portocale, se poate servi imediat sau rece.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

 

Video

Urmariti video de mai jos pentru a vedea in ce fel puteti servi aceasta budinca, astfel incat sa para un fel de mancare foarte sofisticat.

 

Sursa foto