Cu ingrediente simple si sanatoase, aceasta budinca cu portocale poate sa devina usor preferata oricui, de la mare la mic. Se face foarte usor, oricine ar putea sa o faca.
Ingrediente budinca de orez cu portocale
200 g orez cu bob rotund ( se va lega mai bine )
1 l lapte
4 linguri zahar tos
3 pliculete zahar vanilat
40 g unt
2 portocale
1 lingurita scortisoara ( pentru decor ) optional
cateva frunze de menta ( ptr decor )
Cum se face budinca de orez cu portocale
Laptele, se va pune la fiert intr-o craticioara, impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.
Cand va atinge momentul fierbierii, se va adauga orezul spalat in 2-3 ape ( apa rece ) si lasa la fiert cca 30 minute ( atat cat bobul de orez va fi inflorit-moale ).
Portocalele, se vor curata de coaja cu un cutit bine ascutit ( ca o panglica, fara partea alba, care este amaruie ).
Cateva bucatele de coaja de portocala se vor pune peste orezul care fierbe cu laptele ( scoase in dupa cca 2-3 minute ), cat si zeama stoarsa de la o singura portocala ( cea de-a 2 portocala se va pastra pentru decor ).
Aproape de final, se va adauga untul, amestecandu-se usor cu o spatula.
Budinca de orez, se va rasturna in boluri mici, decorate cu putina scortisoara ( optional ), cu felii de portocala si cu cate o frunza de menta pentru decor ( optional ).
Optional, budinca de orez din cratita, se poate transfera intr-un vas Jena rotund, tapetat cu unt si dat in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 10-15 minute ( sa faca o fata de gratinat ).
Budinca de orez cu portocale, se poate servi imediat sau rece.
POFTA BUNA !!!
Video
Urmariti video de mai jos pentru a vedea in ce fel puteti servi aceasta budinca, astfel incat sa para un fel de mancare foarte sofisticat.