Merita sa incerci macar o data in viata sa faci o budinca de paste. Nu doar pentru ca este mai simplu decat alte budinci, ci pentru ca pastele crocante, de la cuptor, sunt fantastice. Va propunem o reteta cu multe legume. Cascavalul il puteti adauga sau nu, dupa gust.
Ingrediente pentru budinca de paste cu vinete
300 g paste sau spaghete,
2 vinete,
4-5 rosii,
2 catei de usturoi,
150 g cascaval,
sare, ulei, busuioc, piper,
Cum se face budinca de paste cu vinete
Pastele se pun la fiert cu sare.
Vinetele se spala si se taie pe lungime, de aproximativ 1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa la scurs.
Dupa ce s-au scurs vinetele se dau prin ulei, se pun pe gratarul incins sau intr-o tigaie de teflon si se lasa 10 minute pana se coc pe ambele parti.
Rosiile se oparasc pentru a indeparta cu usurinta pielita si se taie apoi in cubulete.
O parte din cascaval se rade iar restul se taie feliute subtiri de 3 cm latime si tot atata lungime.
Usturoiul se toaca felii si se prajeste 2 minute in uleiul incins, se adauga apoi rosiile taiate cubulete, busuioc, piper si sare.
Pastele fierte se scurg de apa. Peste paste se adauga sosul de rosii si cascavalul ras.
Intr-un vas pentru cuptor uns cu putin ulei se tapeteaza cu feliile de vinete coapte si se toarna compozitia de paste si rosii, se pun felii de cascaval si se acopera cu felii de vinete coapte.
Video
Daca ideea de vinete in paste nu va incanta atat de tare atunci urmariti video de mai jos pentru a vedea cum puteti face paste in acest stil folosind ton.