Budinca de paste si telemea

Budinca de paste cu telemea

Intrucat copiii sunt foarte indragostiti de paste, vom incerca sa le mai variem un pic meniul folosindu-le ca baza pentru un alt fel de mancare decat pastele simple.

Aici, vom folosi branza ca al doilea ingredient. Dar puteti sa puneti orice, in functie de ce vreti sa introduceti in alimentatia copilului. De exemplu, ati putea sa puneti dovlecei dati pe razatoare. Sau sa puneti conopita taiata foarte marunt. Gustul lor este neutru, asa ca puteti avea placuta surpriza sa vedeti ca sunt mancate si copilul nici macar sa nu realizeze ca a mancat legume.

Se face foarte usor, practic nu prea ai unde sa te incurci. Vei obtine, in final, o budinca frumos crocanta, cu gust dulce si sarat in acelasi timp.

Budinca de paste si telemea
1 kg de paste
500 gr branza telemea
4-5 oua
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
1 lingura de pesmet
200 de ml de lapte

Cum se face budinca de paste si telemea
Se fierb pastele sa fie al dente, conform indicatiilor de pe ambalaj.

In laptele cald se topeste zaharul. Puteti renunta la zahar, daca doriti sa apara cat mai putin in alimentatia copilului.

Se amesteca toate: laptele, branza faramitata, pastele, 4-5 oua batute, uleiul.

Se pun intr-un vas de yena uns cu pesmet.

Se tine la cuptor 30 de minute.

Pofta buna!