Budinca de spanac

Budinca este mancarea perfecta pentru seara, doar sa promitem sa nu punem o portie prea mare. In aceasta reteta vom folosi ca ingredient principal spanacul si multa verdeata pe langa. Asa ca este o reteta mult mai sanatoasa decat altele.

Ingrediente pentru budinca de spanac

1 kg spanac,
1 lingura unt,
4 oua,
100 ml lapte,
2 legaturi ceapa verde,
3-4 catei de usturoi,
150 g branza telemea,
1 legatura de marar,
1 legatura de patrunjel,
150 g gris,
sare, pesmet,

Cum se face budinca de spanac

Spanacul se spala in mai multe ape, se alege si se pune la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute.

Se scoate, se scurge si se toaca marunt. Apoi se caleste putin in unt.

Ceapa se curata si se caleste in ulei impreuna cu usturoiul.

Cand sunt gata, ceapa si usturoiul se amesteca cu spanacul, laptele, ouale batute, grisul, sare, verdeata taiata marunt.

Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet. Se toarna compozitia de spanac si se rade branza pe deasupra.

Se da la cuptor pentru 35-40 minute.

Sursa foto