Bulete de peste

Este un preparat rapid, delicios si care se preteaza a fi servit ca aperitiv si nu scoate multi bani din buzunar.

Aceste bulete din peste pot fi o idee excelenta si pentru o cina alaturi de o salata.

Ingrediente pentru bulete din peste

5oo g peste file ( batog, cod, merlucius, macrou… in general peste numai cu sira spinarii fara oase )

4-5 cartofi mari

100 g unt

50 ml lapte

2 oua

1-2 linguri de faina

1 ceapa mica

1-2 catei usturoi ( pentru aroma )

1 legatura de marar

pesmet ( pentru tavalit buletele din peste )

faina ( pentru tavalit buletele din peste )

1 felie de paine alba ( inmuiata in lapte )

ulei  ( pentru prajit bulete din peste… o cantitate mai mare de ulei )

Cum vom face buletele din peste

Vom pune cartofii in coaja la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert ii vom curata si-i vom pune intr-un bol in asteptare, taiati cubulete.

Pestele se va pune la fiert cu apa si sare, pana se vor desprinde oasele.

Ceapa o vom curata, spala si taia marunt. Intr-o tigaie vom pune putin ulei la incins si vom adauga ceapa la calit pana va deveni translucida.

Intr-un blender vom adauga cartofii fierti taiati cubulete, pestele curatat de pielita si oase, ceapa calita, usturoiul, ouale, piperul, untul, laptele, cele 2 linguri de faina, felia de paine stoarsa bine si vom mixa totul pana ce se forma o pasta.

Apoi scoatem amestecul intr-un castron si formam bilute pe care le vom da prin faina si pesmet.

Intr-o tigaie in care vom pune o cantitate mai mare de ulei la incins, vom praji buletele din peste pana vor deveni aurii.

Le scoatem pe un platou cu hartie absorbanta pentru a se scurge tot surplusul de ulei.

TRUCURI SI IDEI

Aceste bulete se pot servi alaturi de:

  • de un sos de usturoi cu iaurt grecesc
  • o garnitura de salata de rucola si rosii
  • de o salata de spanac cu ceapa si zeama de lamaie
  • de paste integrale cu parmezan deasupra

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto