Este un preparat rapid, delicios si care se preteaza a fi servit ca aperitiv si nu scoate multi bani din buzunar.
Aceste bulete din peste pot fi o idee excelenta si pentru o cina alaturi de o salata.
Ingrediente pentru bulete din peste
5oo g peste file ( batog, cod, merlucius, macrou… in general peste numai cu sira spinarii fara oase )
4-5 cartofi mari
100 g unt
50 ml lapte
2 oua
1-2 linguri de faina
1 ceapa mica
1-2 catei usturoi ( pentru aroma )
1 legatura de marar
pesmet ( pentru tavalit buletele din peste )
faina ( pentru tavalit buletele din peste )
1 felie de paine alba ( inmuiata in lapte )
ulei ( pentru prajit bulete din peste… o cantitate mai mare de ulei )
Cum vom face buletele din peste
Vom pune cartofii in coaja la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert ii vom curata si-i vom pune intr-un bol in asteptare, taiati cubulete.
Pestele se va pune la fiert cu apa si sare, pana se vor desprinde oasele.
Ceapa o vom curata, spala si taia marunt. Intr-o tigaie vom pune putin ulei la incins si vom adauga ceapa la calit pana va deveni translucida.
Intr-un blender vom adauga cartofii fierti taiati cubulete, pestele curatat de pielita si oase, ceapa calita, usturoiul, ouale, piperul, untul, laptele, cele 2 linguri de faina, felia de paine stoarsa bine si vom mixa totul pana ce se forma o pasta.
Apoi scoatem amestecul intr-un castron si formam bilute pe care le vom da prin faina si pesmet.
Intr-o tigaie in care vom pune o cantitate mai mare de ulei la incins, vom praji buletele din peste pana vor deveni aurii.
Le scoatem pe un platou cu hartie absorbanta pentru a se scurge tot surplusul de ulei.
TRUCURI SI IDEI
Aceste bulete se pot servi alaturi de:
- de un sos de usturoi cu iaurt grecesc
- o garnitura de salata de rucola si rosii
- de o salata de spanac cu ceapa si zeama de lamaie
- de paste integrale cu parmezan deasupra
POFTA BUNA !!!