Nu este de glumit cu buletele de pui. Odata ce copiii dau peste gustul lor la vreun fastfood te bat incontinuu la cap ca ei vor numai asa ceva.
Ca sa fii cu inima impacata cel mai bine este sa le faci acasa. Si vor fi mult mai bine decat la fastfood, chiar vor avea un gust. Ca la orice reteta pentru copii, lasati deoparte tot ceea ce stiti ca i-ar putea determina sa nu manance, de la usturoi pana la curry.
Ingrediente pentru bulete de pui
600 g piept de pui,
150 g jambon,
100 g miez de paine,
100 g lapte,
100g pesmet
1 lingurita curry,
1 lingurita coriandru,
1 lingurita de patrunjel tocat fin,
1 catel de usturoi,
sare, piper, ulei,
Cum se fac buletele de pui
Dati drumul la cuptor, ca sa fie incins.
Painea se tine cateva minute in lapte.
Pieptul de pui, jambonul, painea inmuiata, catelul de usturoi, se dau prin masina de tocat.
Se adauga condimentele, se amesteca bine, se formeaza bulete.
Se trec prin pesmet si se pun in tava de copt pe o hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei.
In aproape 15 minute sunt gata, la foc iute. Nu uitati sa le intoarceti de pe o parte pe alta.
Se consuma alaturi de cartofi, cu un pic de salata si cu sosuri.
Video
Sau, si mai rapid de atat, daca nu aveti nevoie sa fie carnea farmitata, atunci nu aveti de facut decat o crusta crocanta din fulgi de porumb. Atat de simplu! Jamie Oliver va arata cum in video de mai jos.