Ideea de burger vegetarian va suna ciudat? După ce veţi încerca această reţetă nu veţi mai gândi aşa. Este vorba de fapt de o chiftea care foloseşte o cereală foarte sănătoasă, meiul, în loc de carne. Arata fantastic, un pic galben şi cu roşu de la ardeiul iute.
Ingrediente pentru burgeri cu mei
o cană de mei
3 cepe micuţe
3 căţei de usturoi
doi morcovi
un ardei iute
zeamă de lămâie,
sare, piper
ulei de măsline
Cum se fac burgerii cu mei
Începe prin a spăla meiul foarte bine, în mai multe ape. Spală până când apa rămâne curata.
Se pun 3 căni de apă la fiert. Când apa începe să fiarbă adauga şi meiul. Va fi fiert în aproape 20 de minute. La final, când este fiert se scurge de apă.
Se curăţa şi se taie ceapă şi usturoiul. Trebuiesc tăiate cât mai fin. Dacă ţi se pare dificil foloseşte un robot de bucătărie. Ceapă şi usturoiul se pun un pic la prăjit într-o tigaie cu ulei, până când devin translucide. Cam în jur de 5 minute, după care se lăsă într-un bol.
Morcovii se curăţa şi dau pe razătoarea mică.
Ardeiul iute se taie cât mai mărunt.
Se amesteca toate ingredientele într-un vas. Se adauga sare, piper, zeama de lămâie.
Se face cu mâna forma rotundă şi plata de burger şi se pun în tavă acoperită cu hârtie de copt.
Se dau la cuptor pentru 25 de minute, la o temperatură de 180 grade celsius.