Burrito, cina rapida

Buritto, fasole rosie si pui

Burrito, o mancare cu specific Mexican, este o alegere perfecta pentru o cina rapida. Are toate ingredientele necesare ca sa iti tina bine de foame si este plina de savoare. In plus, daca il faci si la oala sub presiune, nu depasesti 20 de minute.

Ingrediente pentru burrito

2 linguri ulei

1 ceapa taiata marunt

1 catel de usturoi maruntit

sare, chimion, piper negru, boia de ardei

1 piept de pui fara oase si piele

1 cana orez

1 conserva de fasole rosie

1 conserva de boabe de porumb

cascaval

1 borcan de sos salsa (reteta aici )

coriandru proaspat tocat

Cum se face burrito la oala sub presiune

Incepi prin a curata si taia ceapa si usturoiul.

Se pune pe foc oala sub presiune cu cele 2 linguri de ulei. Cand se apropie de punctul de fierbere se adauga ceapa. Se amesteca si se lasa un pic sa se caleasca. Se adauga usturoiul. Se lasa la foc mic in total cam 4 minute.

Se adauga condimentele si sarea, se lasa cam jumatate de minut ca sa isi intensifice gustul.

Se pune o cana de apa si se adauga puiul taiat bucatele, orezul, fasolea, porumbul. Se pune deasupra si sosul salsa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba 10 minute la oala sub presiune.

Dupa 10 minute mancarea este gata. Se poate servi in tortilla cu putin coriandru proaspat tocat si cascaval dat pe razatoare.

Pofta buna!!