Nu este deloc dificil sa faci caramele. Si pentru aceasta reteta pe care v-o prezentam nu ai nevoie decat de doua ingrediente – nuca si zahar. Astfel, vei obtine dulciuri pe care le poti consuma si in perioada postului.
Ingrediente pentru caramele cu nuci
zahar,
miez de nuca faramitata mare,
ulei,
Cum se fac caramelele cu nuci
Zaharul se pune la topit pe foc. Dupa ce s-a topit (nu ars) se adauga nucile.
Se unge cu ulei o forma de prajituri, de preferinta plata ca o tava de cuptor sau o forma speciala cu diferite adancituri (care vor da forma bomboanelor).
Se toarna compozitia si se lasa sa se intareasca. In functie de forma folosita ies diferite feluri de bomboane. Daca s-a folosit o tava plata, caramele se portioneaza cu un cutit umed inca inainte de intarirea completa a compozitiei.
Video
Daca nu vrei sa tii post atunci poti adauga la caramelele tale si smantana lichida si unt, astfel incat sa aiba un gust mai bogat si o textura mai fina, mai putin dura. De asemenea, nu trebuie sa te opresti numai la nuci, poti adauga un intreg mixt de fructe uscate, asa cum se vede in video de mai jos.