Carne de miel cu spanac

Miel cu spanac

Sigur, a mai ramas ” uitata” prin congelator niste carne de miel de la Sfintele Paste!… si ce poate fi mai potrivit pentru a combina carnea de miel, decat cu ceva primavaratic si anume: cu niste spanac proaspat cumparat de pe tarabele din piete.

Vom face o reteta, foarte simpla cu condimente putine, pentru a ne bucura de gustul ingredientelor naturale.

Ingrediente carne de miel cu spanac ( pentru 2-3 persoane )

500 g carne miel

1 kg spanac proaspat

3 cepe poruvite

2 linguri pasta tomate

3 catei usturoi( pentru aroma )

ulei vegetal ( 50 ml )

sare, piper

Cum se face carne de miel cu spanac

Spanacul proaspat, se va curata de cotoare, frunza cu frunza, puse apoi intr-o strecuratoare cu gauri si spalate sub jet apa rece.

Intr-o oala cu apa clocotita, un praf de sare si zeama de lamaie, se va pune spanacul la oparit, pentru cca 5-8 minute, apoi scos cu o paleta cu gauri si lasat la scurs si racit, pana la folosire.

Carnea de miel, portionata in bucati mici si spalata, se va pune la prajit intr-o cratita cu fund dublu ( sau normala, avand grija a se amesteca in mod constant, pentru a nu se arde ), pana isi va schimba culoarea.

Ceapa curatata si taiata marunt, se va pune peste bucatile de carne, amestecandu-se cu o spatula ( pana se va  cali, cca 2-3 minute ), urmand a se adauga apa calduta ( cat va fi acoperita carnea ), lasand sa fiarba totul la foc domol, pentru 20-25 minute ( cat se va inmuia bine carnea ).

Spanacul scurs si tocat, se va adauga in cratita peste carnea fiarta si lasat sa mai fiarba cel putin 10-15 minute.

Aproape de final, se va adauga usturoiul taiat in felii subtiri ( pentru aroma ), pasta de tomate dizolvata in putina apa calduta, sare si piper.

Carnea de miel cu spanac, se va servi calda cu mamaliguta fierbinte sau cu paine proaspata.

POFTA BUNA !!!