Carne de porc in sos de rosii

O friptura de porc rapida, nu poate fi decat cea gatita in cuptor in cel putin 30-35 minute, alaturi de cateva ingrediente  pe care papilele gustative le cer.

 

Ingrediente carne de porc in sos de rosii

1 kg carne de porc slaba ( cotlet sau muschi )

1 l suc de rosii

1 capatina de usturoi

1 fir rozmarin verde

200 ml vin alb sec+ 1 cana de apa

ulei vegetal

sare, piper

Cum se face carne de porc in suc de rosii

Cotletele de porc(  sau muschi ) se vor bate foarte putin cu ciocanul de snitele ( daca este prea gros ), urmand a fi asezonate cu sare si piper si lasate intr-un vas cca 30 minute ( pentru a-si lua din gustul condimentelor ).

Daca avem o cantitate de carne de porc mai mare, se va folosi tava mare de la aragaz, iar daca se va gati numai pentru doua persoane se poate folosi un vas Jena dreptunghiular.

Intr-o tava unsa cu ulei se vor pune cotletele de porc asezonate in prealabil, peste care se va turna vinul alb si apa.

Tava se va acoperi cu o folie de aluminiu si introdusa in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 35 minute ( pana ce carnea se va fragezi…incercata cu varful unei furculite ).

Cu 15 minute aproape de final, folia de aluminiu se va indeparta de pe tava, urmand a se turna pe toata suprafata carnii  sucul de rosii amestecat cu rozmarinul verde, usturoiul pisat, sare si piper.

Tava se va introduce inapoi in cuptor si lasata pana cand sosul se va ingrosa si va capata o culoare  rosiatica-inchis.

Cotletele de porc in sos de rosii, se vor servi alaturi de un piure de cartofi, de un orez fiert bamatic, insotite si de niste muraturi ( gogonele; varza murata etc.. )

POFTA BUNA !!

Sursa foto