Este poate cea mai simpla salata de cartofi, potrivita pentru o zi de post cand ne intoarcem de la serviciu si timpul nu ne permite sa gatim ceva mai sofisticat.
Ingrediente cartofi cu masline
1 kg cartofi roz ( merg foarte bine ptr salate )
1 legatura ceapa verde ( sau o ceapa veche )
100 g masline verzi fara samburi
100 g masline negre fara samburi
4-5 linguri ulei de masline
cateva linguri zeama lamaie ( sau otet de mere )
cateva fire de patunjel proaspat
sare, piper
Cum se fac cartofi cu masline
Cartofii se vor spala sub jet de apa rece, apoi intr-o oala inalta se vor pune la fiert in apa rece ( cca 30-35 minute, incercati fiind cu varful unei furculite….daca va intra usor, atunci vor fi fierti ).
Se vor pune la scurs si racit intr-o strecuratoare ( cca 15 minute ).
Cartofii se vor curata de coaja cu ajutorul unui cutit ascutit, apoi vor fi taiati in bucati potrivit de mari pe un blat de lemn si transferati intr-un vas incapator.
Ceapa verde se va taia marunt si va fi adaugata peste cartofi; la fel si maslinele negre si verzi.
Din: uleiul de masline, zeama de lamaie sare si piper, se va face un dressing care se va adauga peste cartofi, amestecandu-i usor cu o spatula.
La final, pentru aspect se va adauga si patrunjelul proaspat taiat fin.
Cartofii cu masline se vor servi in farfurii individuale cu paine prajita sau ca atare ( pentru persoanele la dieta fara paine ).
POFTA BUNA !!