Cartoful este o leguma care ne da multa inspiratie si alternative de a-i gati.
Vom pregati o mancare de cartofi cu multe mirodenii, usoara, gustoasa si care poate fi folosita si de catre persoanele care tin post sau diete.
Ingrediente cartofi cu mirodenii
1 kg cartofi ( de preferat ar fi cei albi, deoarece fierb repede si sunt dulci )
1 ceapa
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingurita cimbru
1 lingurita rozmarin uscat
100 ml ulei de masline
sare, piper
Cum se fac cartofii cu mirodenii
Mai intai se va curata ceapa, spala si taia pestisori ( arata mai bine in mancare ), apoi o punem la calit intr-o craticioara cu pereti inalti si incapatoare.
Amestecam continuu pentru a nu lasa ceapa sa se arda, ci atat cat se va inmuia si deveni translucida.
Intr-un bol vom amesteca toate mirodeniile enumerate, apoi le adaugam peste ceapa amestecand cca 1 minut pentru a se combina aromele.
Adaugam apoi 2 pahare de apa si cartofii pe care i-am curatat, spalat si taiat in sferturi ( pe cei de marime mica ) sau felii mai groase ( pe cei care sunt mai mari ).
Acoperim cratita cu un capac pentru a fierbe inabusiti la un foc domol.
Din cand in cand ii vom verifica si amesteca, completand cu apa daca sosul format a scazut si cartofii inca nu au fiert.
Spre final vom condimenta mancarea de cartofii cu sare si piper dupa gust.
Aceasta mancare se va servi calda cu o salata verde.