Daca iti plac cartofii la cuptor, si cui nu ii plac?, acesta este un mod inedit de a-i prepara. In plus, prin aportul de proteine date de ou si lactate constituie o mancare completa care nu iti da mari batai de cap.
Ingrediente pentru cartofi cu ou si cascaval
1 kg de cartofi,
4-5 oua,
250 ml de smantana,
50 g de cascaval,
unt,
sare, piper
Cum se fac cartofii cu ou si cascaval
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare, se scurg si se curata.
Separat, se fierb ouale, dupa care se trec sub jet de apa rece.
Se unge cu unt un vas termorezistent si se aseaza in straturi jumatate din cantitatea de cartofi taiati rondele. Deasupra se pun ouale taiate felii.
Se adauga smantana, se potriveste de sare si piper si se pun cartofii ramasi.
Se presara cascavalul ras si se da vasul la cuptorul incalzit in prealabil, pana se rumeneste deasupra.
Video
Daca iti surade mai degraba sa folosesti bacon in loc de ou, procedeul este similar, dupa cum se vede in video de mai jos. Daca pui bacon atunci adauga si ceapa, intrucat cele doua merg foarte bine impreuna.